De grotere festivals strooiden al wat langer met namen om hun kaartverkoop veilig te stellen. Maar die veiligstelling heeft Waterpop niet nodig. Het gezellige festival dat op 13 augustus plaatsvindt in het Hofpark in Wateringen is namelijk al sinds jaar en dag gratis toegankelijk. Dat ze elk jaar een vernieuwende originele line-up neerzetten is ook al jaren bekend. En voor de 39e editie zijn nu de eerste namen bekend gemaakt: Drive Like Maria, Bökkers, Jo Goes Hunting, Canshaker Pi, Gallowstreet en de kindershow van One Two Trio.

Drive Like Maria

In 2009 bracht deze Belgisch-Nederlandse band hun eerste album uit en dat denderde meteen de radio op. En de twee heren en dame van Drive Like Maria rolden ook meteen de festivals op. De afgelopen jaren stonden ze op alle grote festivals in het land. Komende maand verschijnt eindelijk hun nieuwste album, waar in de muziekscene al reikhalzend naar wordt uitgekeken. Een grote naam op ons eigen kleine festival.

Bökkers

AC/DC meets Chuck Berry en dan uit het oosten des lands. Deze jongens hebben het høken met de paplepel ingegoten gekregen. Plattelandspunk met plattelandsteksten over al wat er zo lastig is aan het leven in het oosten: drank en vrouwen.

Jo Goes Hunting

Jo Goes Hunting is de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Hij is sinds 2005 bezig met het ontwikkelen van zijn eigen avantgardistische popmuziek in zijn slaapkamer. Met analoge synthesizers, gitaar en drummachines creëert hij zijn eigen wereld van geluid, vaak bestaande uit diepe analoge bas synths, spacy gitaren, ritmische variaties en ruimtelijke vocale harmonieën opgenomen op tape.

Canshaker Pi

Gespot op Eurosonic Noorderslag. Deze vier branieschoppers uit Amsterdam maken garagerock die rammelt, rommelt en niet binnen de lijntjes kleurt. In oktober brachten ze hun eerste single uit, op het Tender Records-label van Tim Knol. De voorbode van een mooie toekomst, één van de ontdekkertjes van Waterpop.

Gallowstreet

De Gallowstreet Brass Band heeft zijn sporen op straat verdiend door het spelen in optochten en op buurtfeestjes; gehard door de elementen geven ze een koperen glans aan het groene Hofpark. De Gallowstreet Brass Band speelt hip-hop, house, New Orleans-brass en veel meer. De onbegrensde energie van de 10 mans formatie blaast je sokken eraf, zodat de voetjes wel van de vloer moeten.

One Two Trio Kindershow

Nee, geen Juffrouw Toos dit keer, maar ‘Sjoe Sjoe Wa’ en de ‘Hokie Pokie’. De One Two Trio Kindershow staat al jaren bekend als succesnummer rond het Sinterklaasfeest, maar op Waterpop laten ze dit jaar zien dat ze ook in de zomer jong én oud aan het dansen kunnen krijgen.

Waterpop 2016

Waterpop vindt voor de 39e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op 13 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende line-up ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.