DRIVE LIKE MARIA KONDIGT DERDE STUDIOALBUM EN CLUBTOUR AAN
3E LANGSPELER ‘CREATOR, PRESERVER, DESTROYER’ KOMT ALS DRIELUIK UIT

EERSTE DEEL ‘CREATOR’ VERSCHIJNT OP 15 APRIL

IN APRIL VOLGT NEDERLANDSE CLUBTOUR

Drive like Maria is terug. En hoe! Met ‘Creator, Preserver, Destroyer’ brengt het powertrio dat grossiert in ijzersterke en uiterst soulvolle alternative rock, dit indrukwekkende derde studioalbum als drieluik uit. Hiervoor is de band de samenwerking aangegaan met Caroline Benelux. Het eerste deel ‘Creator’ verschijnt op 15 april en bestaat uit vier tracks. Het tweede deel volgt in september waarna in januari 2017 de volledige langspeler uitkomt.

Na drie jaar terugtrekking in hun eigen studio in Italië, heeft Drive like Maria recent een tipje van de sluier opgelicht door streettrack ‘Nighthawk’ vrij te geven. De bijbehorende video is hier te bekijken. De eerste officiële single ‘Keeps Me Going’ komt op 18 maart uit. Een met opzwepend drumwerk gedragen song die zowel poppy als aanstekelijk klinkt en bovendien een venijnig verslavende werking heeft.

Met ‘Creator, Preserver, Destroyer’ is de driemansformatie na het vlammende debuut ‘Elmwood’ (2009) en het opschuddende tweede album ‘Drive Like Maria’ (2012), nu toe aan de derde studioplaat. Hiermee overstijgen ze zichzelf, en staan ze wederom garant voor de betere gitaarrock en eigenzinnige songs.
De kern van dit album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt.

Voor de totstandkoming van ‘Creator, Preserver, Destroyer’ is Drive like Maria bijgestaan door verschillende bevriende artiesten die hun specifieke sound hebben toegevoegd aan dit album. Zo nam Jop van Summeren (De Staat) voor enkele nummers de bas voor zijn rekening en zong Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) backing vocals en lead op het sfeervolle ‘Will we ever’. Remko Kühne (Milow, Alain Clark) is op toetsen te horen op ‘When the lights go down’ en het opzwepende ‘Tiny Terror’.

Voor de opnames is de hulp ingeschakeld van bevriende producer Thomas Harsem (Intergalactic Lovers, Still Parade, Jonathan Johansson). Met John Agnello (Kurt Ville, Dinosaur Jr., Sonic Youth, The Kills) is de laatste hand aan de mix gelegd.

Op live gebied is Drive like Maria uitgegroeid tot een van Benelux’ meest geroemde live acts. Het drietal staat voor een rockperformance die van het podium af spat en het publiek ademloos achterlaat, verlangend naar meer van dit intense, stevige en soms melancholieke repertoire.