HOGE MUZIKALE VERWACHTINGEN WATERPOP 2016

De line-up voor Waterpop 2016 is compleet! Er valt weer veel te ontdekken dit jaar, met heel goede muzikanten en veelbelovende bands. Waterpop doet zijn naam weer eer aan door vooruitstrevend te boeken en de kwaliteit hoog te houden en dat blijft in deze commerciële tijd toch altijd een gedurfde keuze. Met Coasts (UK), Bazart (BE), Dazzled Sticks, Dagny (NO), Steak Number Eight (BE) en Wille & the Bandits (UK) die de line-up compleet maken, wordt het Hofpark in Wateringen op 13 augustus dan ook weer een prachtige muzikale speelvijver.

Coasts (UK)

De “volgende grote Britse band”, zo wordt Coasts ook wel genoemd. Ze zijn in ieder geval één van de hardst werkende, want ze touren als een malle heel de wereld over. Coachella, Glastonbury, Lollapalooza, de allergrootste festivals hebben ze al aangetikt, tijd voor Waterpop. Hun frisse britpop-sound, op de grens van Vampire Weekend en Bastille, zal het heerlijk doen op het grasveld van het Hofpark.

Bazart (BE)

Een superjong bandje, maar met een internationale sound van allure. Denk The National, of Yeasayer, maar dan met de teksten van Spinvis. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart donkere indiepop in de moedertaal.

Dazzled Sticks

Een combinatie van twee Nederlandse muzikale grootheden. Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) en Sticks (Opgezwolle, Great Minds) komen bijeen voor een éénmalige samenwerking voor de uitvaart van een gezamenlijke bekende. Het klikt. Maanden werken ze samen, beetje bij beetje aan een album zonder vaste lijnen en met vrije associaties. Het melodieuze van Dazzled Kid en de stuwende raps van Sticks komen samen, et voilà, een uniek duo dat live ook nog eens knalt, is ontstaan.

Dagny (NO)

Dagny is een Noorse zangeres, die vrolijke en energieke folkpop maakt, hitgevoelig en speels. Denk aan een frisse mix van Taylor Swift, First Aid Kit en Lily Allen. In Noorwegen is haar ster al flink rijzende en ze probeert nu vanuit Londen, waar ze al een aantal jaar woont, ook de rest van de wereld te veroveren. Met meer dan 10 miljoen streams op Spotify en een top 10-notering in de iTunes charts met haar single ‘Backbeat’, moet dat zeker gaan lukken.

Steak Number Eight (BE)

Het stevige werk komt dit jaar België, een nog redelijk jonge band, maar met toch al drie albums op het conto. Daarbij leveren deze mannen een indrukwekkende performance. Een mix van postrock en sludgemetal zal met een vurigheid door de vier heren ten gehore worden gebracht. De maniakale energie die zanger Brent Vanneste het publiek instuurt, zal menig festivalbezoeker doen sidderen van geluk.

Wille & the Bandits (UK)

Drie topmuzikanten die zich door geen producer laten leiden. Hun muziek valt niet onder één genre te hangen, maar bevat onmiskenbaar the blues. Verwacht een relaxed boho-sfeertje met blues, latin, folk en rock. Luister naar de rustig zittende Wille Edwards achter zijn slide guitar. Tel daarbij op zijn heerlijke rauwe stem en je komt in een bijzonder muzikaal wereldje terecht.

Waterpop 2016

Waterpop vindt voor de 39e keer plaats in het Wateringse Hofpark.

De bands die al bekend waren, zijn: Drive Like Maria, Bökkers, Jo Goes Hunting, Canshaker Pi, Gallowstreet en de kindershow van One Two Trio.

Op 13 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende line-up ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.