Groeispurt Eindfeest weergaloos succes dankzij bands!

Wateringen 08.05.2016 – In een zwoele, spannende en uitzinnige avond hebben de Westlandse bands Cobra Chain, Dad’s Amaryllo,

Rise Of The Wood en The Stone Policy het Groeispurt Eindfeest op zaterdag 7 mei  in WPC Nederland 3 tot grote hoogten weten te krijgen.

Elke band ging tot het uiterste om de programmeur van Waterpop te overtuigen hun op het prestigieuze Westlandse festival te laten spelen. De programmeur werd in een jury vergezeld door twee juryleden van de Auditie Avond. Zij beoordeelden welke band  de meeste groei tijdens het project Groeispurt! gemaakt had en daarmee de Groeispurt Aanmoedigingsprijs verdiende!

De avond was weergaloos, waarbij de eerste band om 20:30 op het podium stapte. Cobra Chain zorgde voor een muzikaal krachtig en strakke set. Het niveau van de avond was gezet! Ze werden opgevolgd door de onvermoeibare hardrockers van Dad’s Amaryllo. Op dit moment was het duidelijk, de bands hadden tijdens Groeispurt niet stilgezeten!

Om klokslag 23:00 was het tijd voor de onverwoestbare heren van Rise Of The Wood. Zij beukte onvervalste stoner het publiek in. Het Groeispurt Eindfeest dook de nacht in, waarbij de laatste band de bühne betrad. The Stone Policy zweepte het publiek op en danste met het publiek de vroege uurtjes in!

Na de vier topprestaties van de de Groeispurt Masterclass bands, trok de jury zich even terug om de avond te evalueren. Het hoge muzikale niveau van de avond, zorgde ervoor dat het voor de jury een moeilijke opgave was. Toen er witte rook boven het Westlandse Popcentrum Nederland 3 uitstak, was het tijd voor de bekendmaking!

De vier Westlandse bands met eigen werk stonden zenuwachtig op het podium, toen de programmeur van Waterpop het woord nam. “Zonder er te veel om heen te draaien, staat de Westlandse band Rise Of The Wood op Waterpop 2016!”. “Hell Yeah” klonk het vanaf het podium, waarna er nog 3 winnaars overbleven op het podium.

De Groeispurt Aanmoedingsprijs…

was voor de jury gevallen voor band met: een energieke frontmant, lekkere rock en energiegevende band; Dad’s Amaryllo! Deze jonge honden gaan we volgend jaar weer terugzien in de Masterclasses van Groeispurt, waarbij ze de kans krijgen zich nog meer te ontwikkelen.

Toen stonden er nog maar twee winnaars op het podium. Hou deze bands in de gaten, want die komen er wel! En dat is wat het publiek in Nederland 3 (inclusief Rise Of The Wood en Dad’s Amaryllo) ook vonden. Op dat moment kwam er een oorverdovende staande ovatie voor de bands Cobra Chain en The Stone Policy!

Met deze onvergetelijke avond kwam er een eind aan het Groeispurt! Van Westlandse band naar Toptalent-traject editie 2015-2016. We willen graag Waterpop Festival, Muziekcentrum Westland en WPC Nederland 3 bedanken voor het organiseren van dit traject, maar ook de partners: Westland Cultuurweb, Loswal De Bonnen, Fonds Westland, Muziekzolder Maasdijk en Westlandtheater De Naald. Graag tot volgend jaar!

Robbert van Oeffelt
http://www.westlanders.nu/evenementen/groeispurt-eindfeest-weergaloos-succes-dankzij-bands-17404/