Waterpop 2016 als vanouds

WATERINGEN – Met een zonnetje dat af en toe heerlijk door de sluierbewolking heen brak, kan de organisatie van de 39e editie van Waterpop weer spreken van een zeer geslaagde editie. Zo’n 21.500 bezoekers lieten zich weer vermaken door een hoog niveau muziek, zeer vermakelijk straattheater en een echt gezinsgevoel op het altijd gezellige Wateringse festival. 400 vrijwilligers hebben dit festival weer op feilloze wijze neergezet.

In het begin van de middag kwamen de gezinnen met jonge kinderen alweer vroeg naar het Wateringse gras om mee te zingen met de kinderhits van One Two Trio, waarbij de ouders natuurlijk ook vrolijk meededen. Vervolgens volgde een mooie middag, waarin Dagny kon worden gezien als aanstormend poptalent uit Noorwegen.

Ondertussen was het in de kinderhoek een drukte van belang waar de kids zich omvormden tot kleine haaitjes en de zandbakken druk werden gebruikt. Op het veld werd het publiek verbaasd door het straattheater, enorme dino’s en lieve complimentenmeisjes.

Een stevige rockmiddag met het Westlandse Rise of the Wood, Steak Number Eight en Drive Like Maria liet het publiek lekker losgaan.

Bij Bazart brak de zon eindelijk lekker door. Het publiek genoot van de combinatie van poëzie en beats, waarbij zelfs een ‘we want more’, over het veld schalde.

Na de stevige blues van Wille & the Bandits was Bökkers uit het oosten des lands aan de beurt. De zanger riep: ‘Ik zal de nummers in het Nederlands aankondigen, anders hebben jullie geen idee waar we het over hebben’. Maar de rock’n roll van de Tukkers beviel de Westlanders zeer goed en de toon voor de avond was dan ook gezet.

Met Coasts werden de dansvoetjes vervolgens opgewarmd, want met de afsluiter Gallowstreet ging het echt goed los. Het publiek deinde en danste en ging tevreden naar huis.

Volgend jaar bestaat Waterpop 40 jaar en dan zullen er twee dagen live muziek uit het Hofpark klinken. Zet 11 en 12 augustus 2017 dus maar alvast in je agenda.

Foto: Jolanda van Wijhe