LUCAS HAMMINGPIP BLOMTHIJS BOONTJESTHE GRAND EASTHOWL (UK)JULY TALK (CAN)

Het gezelligste gratis festival van Nederland viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. En dat doen ze door twee dagen lang het Hofpark in Wateringen weer om te bouwen tot een festivalweide. Op vrijdagavond 11 augustus zal op het grasveld de veertigste editie op passende wijze worden gevierd. En op zaterdag 12 augustus zal het jubilerende festival zoals altijd de podia beschikbaar stellen aan nieuw en gevestigd talent. De eerste namen van de zaterdag van Waterpop 2017 zijn nu bekend: Lucas Hamming, Pip Blom, Thijs Boontjes, The Grand East, HOWL (UK) en July Talk (CAN).

Lucas Hamming

3FM Serious Talent, huisartiest van De Wereld Draait Door, om Lucas Hamming kun je niet meer heen. Met zijn grote bos haar en rockattitude knalt hij van het podium af. Nederland heeft er een nieuwe rockster bij en hij staat dit jaar op Waterpop.

Pip Blom

De moderne ‘do it yourself’ artiest schrijft zelf, neemt zelf op en zet haar muziek op het internet. En met succes. Online al meer dan 500.000 keer beluisterd en dit jaar bestormt ze de podia en de festivals. 17 maart komt haar single ‘I Think I’m In Love’ uit. Hyperaanstelijke Indiepop met een rauw randje.

Thijs Boontjes

Of eigenlijk volledig: Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Een kruising tussen Herman Brood en Andre Hazes. Nederlandstalige rock ’n roll dus, over thema’s als seks en drank. Het is eerder gedaan, maar zelden met zoveel humor en flair als Thijs en zijn orkest.

The Grand East

De groten uit het Oosten van het land. Jonge jongens, maar met een flinke dosis podiumervaring. Driemaal op rij de Zwarte Cross, maar ook de aftershows van Bob Dylan in de HMH. Rock’n’roll regelrecht vanuit het hart.

HOWL (UK)

Debuutsingle ‘Blue’ verscheen al direct op de soundtrack van het populaire spel FIFA17 én de band is support act van Kaiser Chiefs tijdens hun huidige tour. Niet zo gek dat ze getipt worden als ‘One’s to watch in 2017’. HOWL speelt dansbare groovy poprock waarbij je moeilijk stil kunt blijven staan.

July Talk (CAN)

Een unieke combi van rootsrock en discopop. De ruige stem van Peter Dremainis in combinatie met de sensuele zangeres Leah Fey. Canada is al lang veroverd. Tijd voor Europa, en ze beginnen op Waterpop!

Waterpop 2017

Waterpop vindt voor de 40e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op vrijdagavond 11 en zaterdag 12 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende line-up ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.