Zaterdagavond 12 juli 20:00 – Waterproof 2018

Dat is elk jaar weer een grote vraag. En de Waterproof bandcompetitie beantwoord deze. Op zaterdagavond 12 mei is in Nederland 3 in Wateringen weer de spannende finale waarin vier regionale bands de muzikale strijd aan gaan om die openingsplek te winnen. Dit jaar zijn het Cosmicat, James Burki, Mama Franko en The Redstone Circus. Een jury zal de bands beoordelen, maar ook jij kunt invloed uitoefenen.

Jij bepaalt de uitslag
Ook als publiek heb je invloed op de uitslag. De laatste jurystem is namelijk de publieksstem. Dus kom kijken, luisteren en genieten van vier regionale topbands en kom alvast in Waterpopsferen.

 

Cosmicat

Cosmicat is een alternative-band uit de regio Westland bestaande uit Jarl de Bruin (vocals, gitaar), Jens van der Meij (drums) en Erwin van Kester (bas).
Vanaf 2014 is de band bezig met het schrijven van een repertoire waarmee ze proberen nieuwe paden te betreden, zonder toegankelijkheid uit het oog te verliezen.
 

James Burki

Groots, Euforisch en romantisch zijn maar een maar een paar woorden die de sound en emotie van James Burki omschrijven. In zijn muziek mengt hij sterke melodische hooks met massale drums en zwevende gitaar geluiden, zijn muziek is te vergelijken met Owl City, The Cure en Oasis met veel invloeden van de pop-punk uit de jaren 90 en 00.
 

Mama Franko

Met Mama Franko komt er een feestje naar je toe! Acht muzikanten mixen hun verschillende achtergronden samen tot een verrassend avontuur dat je voeten laat dansen. Reggae, Hiphop, funk en balkan zijn de hoofdingredienten van deze explosieve muzikale cocktail. Denk aan de zomer, avontuurlijke tripjes naar het onbekende met vriendschappen voor het leven. De muziek is altijd dansbaar en uplifting. 
 

The Redstone Circus

The Redstone Circus is een rockband uit Den Haag. In januari is met crowdfunding het debuutalbum bij elkaar gefund. Ze maken songs die balanceren tussen sexy, melancholie en opgewektheid. De muziek van The Redstone Circus is stevig, verleidelijk, vuig en verrassend vertrouwd. Ze halen inspiratie bij Jack White, Emilie Autumn, QUOTSA en LCD Soundsystem, maar hebben een sterk eigen geluid.