Channel Zero

Channel Zero

Metalmannen met ervaring

Misschien wel één van de langst spelende metalbands van de Benelux komt naar Waterpop! In de jaren ‘90 tourden ze al met Body Count. Na meerdere breakups bestaan ze nog steeds. En de Belgische Trashmetal band Channel Zero rockt na al die harder nóg harder en steviger dan ooit tevoren. Met de weinige optredens die de heren nog doen, is dit een unieke kans om ze op 28 juli in Nederland te zien.

Lees meer
WULF

WULF

Singer Songwriter

De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de zoetgevooisde stem die erbij hoort ken je vast en zeker: het is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf. Nog maar net bekomen van het enorme hit succes, met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza, debuteert Wulf nu als soloartiest met de single ‘Mind Made Up’. Een fris, luchtig en positief nummer over kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten.

Lees meer
Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band

Bluesrock

De sound die de band heeft proberen te vangen zit ergens tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin, Blackberry Smoke en Henrik Freischlader.

Lees meer
Blackbird

Blackbird

Soul&funk

De heerlijke stem van Blackbird laat je meevliegen naar verre oorden of een heerlijke cruise in een cabrio. Folk en soul komen samen in haar heerlijke popliedjes die al als een trein gaan. Ze is al uitgeroepen tot ‘Radio 2 Nieuwe Naam’ en haar liedjes komen al langs in meerdere Spotify lijstjes. Het zou zomaar kunnen dat je het aanstekelijke ‘Lost in the middle’ al veelvuldig langs hebt horen komen.

Lees meer
Blackwave

Blackwave

Jazzy Hiphop

Zoals elk jaar komt er veel jong talent uit België. En die geven we ook graag een plaats op Waterpop. De heren Will en Fay maken cutting edge hiphop with a jazz like sensibility. Relaxte tunes waarbij je met je voetjes in het Wateringse gras heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Vorig jaar tourden de heren al de Belgische festivals af, en dit jaar zijn de Hollandse festivals aan de beurt.

Lees meer
Airways

Airways

Indie rock uit Engeland

Singer Songwriter Jake Daniels was op schrijftournee door Los Angelos toen hij Brian Morony leerde kennen. Het klikte en al snel was Airways geboren. Zoals het de moderne artiest betaamt stuurden ze hun eerste single op naar hun favoriete blogs. De reacties waren laaiend enthousaist en al snel werden ze gedraaid op de BBC. Denk aan Nothing But Thieves, Twenty One Pilots, en dan door jonge Engelse gasten. Dat wordt lekker rocken in het Wateringse gras.

Lees meer
Projekt Rakija

Projekt Rakija

Balkan

Projekt Rakija een band geformeerd rond de gitarist Igor Sekulović die als oorlogsvluchteling naar Nederland is gekomen. De band combineert balkan muziek met een energieke mix van dansbare beats, exorbitante blazers en schreeuwende rock gitaar. Daarnaast is de band ook een community van creativelingen, waarin veel meer gebeurt dan alleen muziek maken en live performen. Er worden bijzondere en excentrieke visuals ontworpen om de stijl onderscheidend en herkenbaar te maken.

Lees meer
Emma Bale

Emma Bale

Lekkere popdeuntjes voor met de grassprietjes tussen je tenen

Met haar zoetgevooisde stemgeluid strooit ze zoete zomerhits uit over het festivalterrein. Emma is nog jong maar al doorgebroken in heel Europa. Ze won zelfs een MIA voor Beste Solo Vrouw, de jongste winnares ooit. Volgens velen een wereldster in wording. Maar de prijzen daargelaten, met haar subtropische popsound ala Dua Lipa en Florence and the Machine zal de zon op Waterpop gegarandeerd gaan schijnen!

Lees meer
DJ Bombastic

DJ Bombastic

Beats voor de kids

Elk jaar wordt Waterpop geopend met speciale aandacht voor de kinderen. En dit jaar zal het een groots feest worden voor kinderen van alle leeftijden. DJ Bombastic komt namelijk langs, samen met Yes-R. Bombastic komt van origine uit ‘s-Gravenzande en heeft al menig Westlands feestje opgeluisterd met zijn vrolijke beats. Een ideale opstarter dus voor Waterpop.

Lees meer
Mama Franko

Mama Franko

Motherfunky Hiphopping Reggaelicious

De winnaar van Waterproof 2018 is Mama Franko. Hun roots liggen in Delft, waar ze al jaren aan de weg timmeren als festival-feest-band bij uitstek. Motherfunky Hiphopping Reggaelicious, zoals ze zelf zeggen. De ideale opener voor Waterpop 2018!

Lees meer