Fleddy Melculy

Fleddy Melculy

vervangt Channel Zero

De mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen
mokerriffs en stand-up comedy gaat
er even lekker in als Bifi worsten na een uurtje
circlepitten. Maar wie is die Fleddy Melculy nu
eigenlijk? En hoe heeft hij zich zo kunnen
vast bijten in de Belgische en Nederlandse
metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen
teksten? De boosheid of de bulderlach? Het
mysterie en de maskers misschien? Who knows.
Who cares…? Kom het gewoon zelf ontdekken.


Lees meer

WULF

WULF

Singer Songwriter

De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de zoetgevooisde stem die erbij hoort ken je vast en zeker: het is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf. Nog maar net bekomen van het enorme hit succes, met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza, debuteert Wulf nu als soloartiest met de single ‘Mind Made Up’. Een fris, luchtig en positief nummer over kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten.


Lees meer

Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band

Bluesrock

De sound die de band heeft proberen te vangen zit ergens tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin, Blackberry Smoke en Henrik Freischlader.


Lees meer

Blackbird

Blackbird

Soul&funk

De heerlijke stem van Blackbird laat je meevliegen naar verre oorden of een heerlijke cruise in een cabrio. Folk en soul komen samen in haar heerlijke popliedjes die al als een trein gaan. Ze is al uitgeroepen tot ‘Radio 2 Nieuwe Naam’ en haar liedjes komen al langs in meerdere Spotify lijstjes. Het zou zomaar kunnen dat je het aanstekelijke ‘Lost in the middle’ al veelvuldig langs hebt horen komen.


Lees meer

Blackwave

Blackwave

Jazzy Hiphop

Zoals elk jaar komt er veel jong talent uit België. En die geven we ook graag een plaats op Waterpop. De heren Will en Fay maken cutting edge hiphop with a jazz like sensibility. Relaxte tunes waarbij je met je voetjes in het Wateringse gras heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Vorig jaar tourden de heren al de Belgische festivals af, en dit jaar zijn de Hollandse festivals aan de beurt.


Lees meer

Airways

Airways

Indie rock uit Engeland

Singer Songwriter Jake Daniels was op schrijftournee door Los Angelos toen hij Brian Morony leerde kennen. Het klikte en al snel was Airways geboren. Zoals het de moderne artiest betaamt stuurden ze hun eerste single op naar hun favoriete blogs. De reacties waren laaiend enthousaist en al snel werden ze gedraaid op de BBC. Denk aan Nothing But Thieves, Twenty One Pilots, en dan door jonge Engelse gasten. Dat wordt lekker rocken in het Wateringse gras.


Lees meer

Evil Empire Orchestra

Evil Empire Orchestra

Soulful jungle

Psychedelica, souljazz en garagefunk en dat allemaal in één band. Dat kan natuurlijk alleen maar uit België komen. Een zeer ervaren band, want ze hebben al pluimen verdiend bij Hooverphonic, El Tattoo del Tigre en Antwerp Gipsy Ska Orkestra. En nu is er deze onbehoorlijke oerband die even zedeloos als gezwind alle heilige muziekhuisjes sloopt, Evil Empire Orchestra. Een band die je moet horen, zien en voelen.


Lees meer

Luwten

Luwten

Electronique Singer Songwriting

Vorig jaar kwam het heerlijke singer songwriter album uit van Tessa Douwstra. Uiteraard met een moderne touch, ondersteund door de beats van Frank Wienk. Een plaat om even je ogen voor te sluiten en je oren te openen. En dat kun je dan ook heel relaxed doen in het Wateringse gras.


Lees meer

The Picturebooks (DE)

The Picturebooks (DE)

DIY hardrock

‘Tot rust komen’ is er niet bij bij The Picturebooks. Hardrock verzadigd van bluesinvloeden. Deze Duitse heren zijn maar met z’n tweeën, maar zo klinken ze zeker niet. Zanger gitarist Fynn Claus Grabke vindt zijn gitaren in kringloopwinkels en drummer Philipp Mirtschink bouwt zijn drumkit zelf van megagrote troms, bellen en kettingen. Een unieke vintage sound dus die het bloed van elke bluesrock liefhebber sneller laat stromen.


Lees meer

Projekt Rakija

Projekt Rakija

Balkan

Projekt Rakija een band geformeerd rond de gitarist Igor Sekulović die als oorlogsvluchteling naar Nederland is gekomen. De band combineert balkan muziek met een energieke mix van dansbare beats, exorbitante blazers en schreeuwende rock gitaar.
Daarnaast is de band ook een community van creativelingen, waarin veel meer gebeurt dan alleen muziek maken en live performen. Er worden bijzondere en excentrieke visuals ontworpen om de stijl onderscheidend en herkenbaar te maken.


Lees meer

Emma Bale

Emma Bale

Lekkere popdeuntjes voor met de grassprietjes tussen je tenen

Met haar zoetgevooisde stemgeluid strooit ze zoete zomerhits uit over het festivalterrein. Emma is nog jong maar al doorgebroken in heel Europa. Ze won zelfs een MIA voor Beste Solo Vrouw, de jongste winnares ooit. Volgens velen een wereldster in wording. Maar de prijzen daargelaten, met haar subtropische popsound ala Dua Lipa en Florence and the Machine zal de zon op Waterpop gegarandeerd gaan schijnen!


Lees meer

Bombastic

Bombastic

Beats voor de kids

Elk jaar wordt Waterpop geopend met speciale aandacht voor de kinderen. En dit jaar zal het een groots feest worden voor kinderen van alle leeftijden. Bombastic komt namelijk langs. Hij komt van origine uit ‘s-Gravenzande en heeft al menig Westlands feestje opgeluisterd met zijn vrolijke beats. Een ideale opstarter dus voor Waterpop.


Lees meer

Mama Franko

Mama Franko

Motherfunky Hiphopping Reggaelicious

De winnaar van Waterproof 2018 is Mama Franko. Hun roots liggen in Delft, waar ze al jaren aan de weg timmeren als festival-feest-band bij uitstek.
Motherfunky Hiphopping Reggaelicious, zoals ze zelf zeggen. De ideale opener voor Waterpop 2018!


Lees meer