JeanguMacrooy

De afgelopen jaren was het rustig in het Hofpark in Wateringen. Maar dat gaat het Westlandse festival dit jaar dubbel en dwars goedmaken met een spetterende 45-jarig jubileum editie op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 juli. Vrijdagavond 22 juli komt er een speciale jubileumavond en zaterdag 23 juli keert het traditionele muziekfestival terug zoals jullie het kennen, met kinderhoek, straattheater en natuurlijk een vernieuwende line-up. De organisatie maakt de eerste 6 namen voor dit muzikale feest bekend. 

Jeangu Macrooy 

De populairste soulzanger van Nederland Jeangu Macrooy komt naar Waterpop. In 2017 veroverde hij festivals en poppodia met zijn debuutalbum ‘High On You’. Het grote publiek kent hem van zijn spetterende optreden tijdens het Europees Songfestival 2021. Zijn laatste album verschijnt dit voorjaar nog en hij staat te popelen om zijn nieuwe materiaal op Waterpop te laten horen. 

Elle Hollis 

Elle Hollis is Nederlands trots die al jarenlang aan de weg timmert in Scandinavië. Daar haalde ze een groot contract binnen bij de bekende platenmaatschappij Warner. Met Waterpop is ze terug op Nederlandse bodem. Ellle brengt frisse elektrische sounds die we kennen van Tove Lo en Years & Years op Waterpop. 

RHEA (BE) 

De afgelopen vijf jaar heeft het Belgische RHEA bewezen dat rock&roll springlevend is. Harde maar melodieuze gitaarriffs en lekkere rammelde nummers zijn het handelsmerk van de vijf uit Gent. Voorprogramma’s voor Wolfmother en Royal Blood bewijzen hun vakmanschap. De ultieme beloning is naast Waterpop ook een optreden op het hoofdpodium van Rock Werchter dit jaar. 

Ramkot (BE) 

Ook uit Gent is de jonge band Ramkot. Zij laten het publiek headbangen en dansen in perfecte symbiose. De rammelrock van dit powertrio klinkt als Queens of the Stone Age ontmoet Soulwax. Stilstaan is onmogelijk! 

POM 

Dit vijftal uit onze hoofdstad maakt zogenaamde Fuzzpop. Ze laten horen dat harde muziek ook vrolijk en schattig kan zijn. Geïnspireerd door britpop en garagerock creëren zij hun eigen sound. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje. 

Banji 

3FM Serious Talent Banji combineert de indie-stijlen van Beck en The Dandy Warhols met bijpassende stekelige gitaren met 8-bit bliepjes. Dansen gegarandeerd op hits als ‘Listen’, ‘Dogbreath’ en ‘Chatterbox’. 

Waterpop vindt voor de 45e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli zijn er naast de veelzijdige en veelbelovende bands ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.