Vrijdagavond sluit Valvetronic Brassband af

 Festival Waterpop in Wateringen bestaat dit jaar 45 jaar en viert dit met een knallend jubileum. 45 jaar Waterpop zal gevierd worden met twee dagen vol muzikaal talent. 

De line-up voor zowel de vrijdag als de zaterdag is compleet en bestaat, zoals we gewend van Waterpop, uit een unieke combinatie bands. De vrijdagavond wordt een exotische bluesrock avond met Komodo, Rrrrags, King of the World en Valvetronic Brassband. En de zaterdagprogrammering wordt compleet gemaakt met De Kraaien, Lucky Fonz III, Laurence Jones, Only The Poets, Het Gezelschap en Saint Agnes. 

Vrijdagavond, hoog niveau bluesavond. 

De “jubclub” heeft een spectaculaire vrijdagavond samengesteld met een mooie mix van exotic rock, gierende spacerock, knettergoede blues en swingende brassmuziek. Allemaal top acts uit de Lage Landen.  

De avond zal geopend worden door Komodo. Deze Nederlandse band heeft al een dik contract bij Sony en brengt menig zaal in beweging met hun mix van vintage rock met een exotische touch.  

Het Belgisch-Nederlandse Rrrags zal hun vuige bluesy spacerock over het Waterpopterrein laten schallen. Met shows op oa het beroemde Roadburnfestival in hun achterzak zijn deze gasten meesters van de groove.  

Bluesliefhebbers komen aan hun trekken bij King Of The World. Volgens kenners één van de beste bluesbands van Nederland. Onlangs vierde deze band hun 10 jarig jubileum met een nieuw album.  

De avond wordt afgesloten met de voetjes van de vloer. Het Amsterdamse Valvetronic Brassband zal het Waterpoppubliek in no time in beweging krijgen met hun aanstekelijke mix van blazers, house en hiphop. 

Zaterdag – Lucky Fonz III opent en de Kraaien sluiten af 

Waterpop opent elk jaar met een kinderband. En dat is dit jaar Lucky Fonz III. Lucky staat niet bekend als kinderact, maar zijn heerlijk vrolijke Nederlandstalige liedjes zijn enorm geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud. 

Als knallende afsluiter staat daartegenover De Kraaien. Al jarenlang bekend als unieke dance-act en bekend van vele knallende hits. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haags teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie. Hun liveshow hebben ze naar een torenhoog niveau getild, wat bij dit 45-jarig jubileum tot een spetterende afsluiter zal zorgen. 

Daarnaast wordt de middag opgevuld met de sterke blues-zanger Laurence Jones. Zijn sterke riffs, vlammende solo’s en rauwe vocalen, brachten hem al naar NPO2, Paaspop en Bospop. Een rijzende bluestster, die je niet mag missen! Aanstormend talent uit de UK is dit jaar Only The Poets, ze speelden al door heel Europa in uitverkochte zalen. Een andere toffe Nederlandse Crossover band is Het Gezelschap. Deze Hollandse superband met onder andere leden De Likt mengt hiphop met talloze andere stijlen. Voor het hardere werk kijken we dit jaar ook uit naar Saint Agnes. Met een onvoorspelbare liveshows verrassen zij de liefhebbers van horror-punk trashmetal, zowel met een verrassende show, als met een sterke live performance. 

Met Jeangu Macrooy, Elle Hollis, RHEA, Ramkot, POM en Banji daarbij is de line-up nu compleet.