Op zaterdag 28 juli stond het Hofpark in Wateringen weer in het teken van Waterpop. Na alle zomerse hitte was er eindelijk een dag met een buitje en verkoeling. Die brachten Waterpop het ideale festivalweer. Het publiek kwam af op namen als Wulf en The Picturebooks, en werd verrast door een kwalitatief zeer sterk programma.

De laatste buitjes hadden net het hofpark verlaten toen Bombastic het festival opende. Ouders met kinderen én de jeugd waren afgekomen op de Westlandse DJ. Hij mixte zowel eigen nummers als bekende hits naadloos aan elkaar en kreeg daarmee zowel ouders als kinderen aan het dansen. De gezinnetjes schoven daarna door naar de kinderhoek. Hier maakten de kids zelf de mooiste bellenblazers, leerden zij acrobatiek in het circus en kwamen prachtig geschminkt weer de kinderhoek uit.

De winnaar van Waterpop’s eigen bandjescompetitie was dit jaar Mama Franko uit Delft. Zij openden het hoofdpodium met hun vrolijke ska.  Daarna volgende een middagprogramma dat muzikaal verrassend sterk in elkaar zat. Het publiek reageerde uitbundig op de ijzersterke popsongs van aanstormende artiesten zoals Emma Bale, Blackbird en Luwten. Emma Bale, de jonge Belgische, was zo enthousiast dat ze spontaan van het podium klom om met het publiek mee te dansen en te zingen.

Wulf was duidelijk de grote naam op het Wateringse festival.Het veld stond van voor tot achter vol. Zijn nummers werden uit volle borst meegezongen en het veld bleef daarna goed gevuld. Bij het wonderschone optreden van Luwten gingen de bezoekers en masse in het gras zitten om te genieten van de melancholieke electropop. In de middagzon kon het publiek zo even op krachten komen voor het steviger avondprogramma.

Het Hofpark werd gedurende de dag ook nog verrast door veelzijdig straattheater. Waterpop heeft elk jaar weer vernieuwende acts. Bingodames, een spekjeskoningin en enorme fluorescerende wezens zorgden voor verwonderde blikken.

Het avondprogramma bracht daarna steviger werk en werd afgetrapt door de Britse jonge honden van Airways. De puntige rocksongs vielen erg goed in de smaak bij hun nu al grote fanschare. Dit is duidelijk een naam om in de gaten te houden. De trouwe bluesliefhebbers kregen zoals elk jaar blues van hoog niveau voorgeschoteld. Eerst met de beste ‘bluesgitarist van de Benelux’ Leif de Leeuw en zijn band. En daarna met de stevige bluesrock van het Duitse duo The Picturebooks. Vol overgave verrasten zij het publiek met hun krachtige optreden en unieke sound. Fleddy Melculy had de eer om Channel Zero te vervangen, die helaas af moesten zeggen. Zij vervulden deze dankbare taak met verve. De metal met een komische noot zweepte het Wateringse publiek flink op. Projekt Rakija maakte daarna het feest compleet met hun opzwepende balkanbeats waar het publiek maar geen genoeg van kon krijgen. Zij maakten om klokslag elf een einde aan het Wateringse festival na een uitbundig ‘We Want More’.


Dit jaar waren het de jonge talenten die op Waterpop de verwachtingen ontstegen. Namen als Emma Bale en Airways gaan we vast nog veel van horen. De organisatie kijkt er nu alweer naar uit om deze editie volgend jaar muzikaal te overtreffen. Maar eerst kijken ze nog terug op weer een enorm succesvolle editie van Waterpop.