EUT - gratis op festival Waterpop 2023

EUT

Op zaterdag 22 juli zal de Amsterdamse band EUT optreden op het festival Waterpop in het Hofpark in Wateringen. De band staat bekend om hun nineties-rockliedjes met jengelende gitaren en een overload aan ideeën, wat ervoor zorgt dat je van begin tot eind met een grijns mee staat te springen. EUT is de sensatie op Eurosonic/Noorderslag en heeft zangeres Megan de Klerk als blikvanger, met een flink pakket eigentijdse indiepop in de achterzak. De muziek van EUT roept nostalgische gevoelens op naar de jaren negentig, door hun catchy en fuzzy gitaartjes en vrolijke baslijnen, aldus Trouw.

EUT heeft onlangs hun derde langspeler Be My Reactor uitgebracht, dat tijdens het grootste deel van de corona-pandemie is gemaakt. Het album kaart donkere thema’s aan zonder de pure lol van het schrijven op te offeren. Het album heeft meer gemeen met schemering dan met de zonovergoten landschappen waar ze eerder het hof maakten. Op Be My Reactor proberen ze zich met sexy en persoonlijke liedjes uit de put te trekken en willen ze hun problemen niet wegdansen, zoals op eerdere platen. Ze hebben veel emotioneel zware momenten meegemaakt die een plek moeten vinden, die het niet verdienden om naar de achtergrond te worden geduwd.

EUT zal een onstuimig en energiek optreden verzorgen op Waterpop, wat perfect past bij de kenmerkende stijl van de band. Met hun nieuwe album Be My Reactor voegen ze ook nog eens diepgang toe aan hun optreden. Ze zullen het publiek verrassen en vermaken met hun catchy en fuzzy gitaartjes en vrolijke baslijnen, terwijl ze tegelijkertijd hun persoonlijke problemen bespreken. EUT is een band die je niet wilt missen op Waterpop!