Fire Horse - gratis op festival Waterpop 2023

Fire Horse

De all-star rockband FIRE HORSE zal op vrijdag 21 juli optreden op het festival Waterpop in het Hofpark in Wateringen. Het Nederlandse heavy rocktrio, bestaande uit voormalige leden van Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers, heeft bijna een halve eeuw ervaring in de muziekindustrie en is nu klaar om zijn nieuwe debuutalbum “Out Of The Ashes” uit te brengen op het Haarlemse platenlabel Suburban Records. De band is vernoemd naar het geboortejaar van bassist Van Elderen, 1966, en volgens de Chinese astrologie is het Paard met het element Vuur betrouwbaar, temperamentvol, prikkelbaar, levendig, enthousiast en optimistisch.

Fire Horse combineert elementen uit de jaren 70 en 90 en creëert zo een unieke draai aan klassieke rock. De band improviseert en speelt stevige power rock en post-grunge, van desert rock à la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Fire Horse belooft een onvergetelijk optreden op Waterpop te geven met hun energieke en charisma-rijke persoonlijkheid.

Fire Horse is ontstaan uit toevalligheden tijdens de coronacrisis. Na elf jaar rocken met zijn voormalige band Birth of Joy en het abrupte einde hiervan, moest Kevin zichzelf opnieuw leren kennen. Guy belde hem op om gitaar te spelen bij The Grenadeers, maar Kevin wilde liever frontman zijn. Na wat jam-sessies met Guy en Peter kwam de band tot stand en de eerste repetitie was een feit. Fire Horse zal zeker iets toevoegen aan Waterpop met hun unieke twist op klassieke rock en hun krachtige persoonlijkheden.