high hi - gratis op festival Waterpop 2023

High Hi

Op 22 juli zal High Hi op het festival Waterpop in het Hofpark in Wateringen spelen. Na hun succesvolle album ‘Firepool’ en hun doortocht op ESNS in januari 2021, keert de Belgische powertrio terug met ‘Return to Dust’, de eerste single van het gelijknamige album dat begin 2022 zal uitkomen.

Ondanks de pandemie is High Hi niet tot lethargie veroordeeld. Ze hebben de studio ingedoken en tien tracks op band gezet. ‘Return to Dust’ is een song over de drie fases van een mensenleven en hoe alles eindig is, en dat dit ook helemaal oké is. Het heeft een zekere psychedelische feel en een funky ritme dat meteen in het hoofd nestelt.

Voor de productie van het nieuwe album werkten ze opnieuw samen met Daan Schepers, die eerder al Bazart, Warhola en Eefje de Visser heeft geproduceerd. De mix werd gedaan door Dr Tucan Taylor Michaels, die ook al heeft gewerkt met Gorillaz, Jungle en Hot Chip. Het resultaat is een album dat klinkt als Genuine High Hi: een mix van 80’s indierock, 90’s shoegaze en opgevoed door de noughties.

Op Waterpop zal High Hi de festivalgangers een show geven waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis door de tijd. Met hun kenmerkende tweestemmige geluid, funky ritmes en melancholische ondertoon zullen ze het publiek zeker raken. High Hi voegt iets unieks toe aan Waterpop en is een band die je niet wilt missen.