primaat - gratis op festival Waterpop 2023

Primaat

Primaat, de achtkoppige band uit Overijssel, staat bekend om hun vlijmscherpe Nederlandstalige raps, funky blazers en jazzy keys. Ze zijn ontstaan vanuit de Monkey Jams in de regio en zijn een logisch uitvloeisel vanuit de muzikanten community Colored Monkeys. Met aanstekelijke muzikaliteit en soms zelfs theatrale uitstraling weet deze band zich te onderscheiden.
Primaat heeft al enkele live videoclips opgenomen in de Monkey HQ studio, die zeer positief werden ontvangen. Met nummers als ‘Waarom Doe Je Wat Je Doet, Dude?’ en ‘Oeh Ah’ weten de jongens van Primaat het publiek met hun sterke blazerssectie en overweldigende energie totaal omver te blazen. Hoewel de band het simpelweg omschrijft als ‘beestachtig lekker’, zou je het kunnen zien als een opzwepende urban hiphop funk.
Op 22 juli zal Primaat het podium betreden op het festival Waterpop in het Hofpark in Wateringen. De toevoeging van deze energieke band met hun unieke mix van stijlen en charisma zal het publiek zeker weten te vermaken en zorgen voor een onvergetelijke ervaring op Waterpop.