Saint Agnes (UK)

“Revelling in the idea that freaky is better, they’re a face-painted, Uma-Thurman-in-Pulp-Fiction-stanning blur of noisy nu-metally bounce”
Kerrang!

Saint Agnes is een horrorpunk, trashmetalband uit Oost-Londen, geleid door Kitty A. Austen en Jon James Tufnell. Saint Agnes is de meest opwindende en hardwerkende liveband van Groot-Brittannië. Frontvrouw Kitty is een rockgodin in wording en haar onvoorspelbare optreden op het podium laat het publiek opgewonden (en doodsbang) achter. Met minachting voor uitrusting en persoonlijke veiligheid, brengen ze een rebelse punkwreedheid naar hun stadionklare rockshow. Ze hebben honderden shows gespeeld, van punkrock en divebarshows tot het openen van de hoofdpodium van Download Festival. Ze hebben headline-shows in het VK en Europa uitverkocht en hebben onlangs supportslots voor tournees gescoord met Skinded en met Monster Magnet.

De band heeft een enorm loyale en hondsdolle fanbase die reikhalzend uitkijkt naar releases en tours. Wat de fans van Saint Agnes zo betrokken houdt, is de wereldopbouw van Kitty en Jon – ze hebben, obsessief, de controle over alle aspecten van songwriting, muziekproductie, videoregie en het maken van artwork en dit zorgt voor een meeslepende fanervaring. Dit gaat door naar de liveshow – de grens tussen band en publiek vervaagt met beide kanten die zich van harte inzetten voor de waanzinnige en losbandige levensbevestigende ervaring.

De band eindigde 2021 met hun grootste Britse headline-tour tot nu toe, inclusief The Garage in Londen. In 2022 touren ze met Monster Magnet.

“Chilling and superior”

 Nick Cave


“Saint Agnes’ imagery, combined with squalling guitars and their ferocious onstage presence, has marked them as ones to watch.”
Metro

“Spitting lines such as ‘I got a bigger f**king dick than you’, frontwoman Kitty Arabella Austen thrusts, stomps and thrashes her way through a set of rebellious anthems that make one thing clear – Saint Agnes are out to make their mark.”

Metal Hammer

“Saint Agnes have created a unique cinematic sound and a rock ‘n’ roll Gothic image to match”
Daily Telegraph