the scratch - gratis op festival Waterpop 2023

The Scratch

Op zaterdag 22 juli zullen The Scratch optreden op het Waterpop festival in het Hofpark in Wateringen. Deze Ierse vierkoppige akoestische act begon als een leuk experiment in de keuken van een huis in Perrystown en heeft zich ontwikkeld tot een opvallende crossover tussen traditionele Ierse muziek en metal. Het is onmogelijk om deze band volledig te begrijpen zonder ze live te zien spelen, waar ze iedereen uitdagen om te komen en niet weg te gaan zonder een glimlach op hun gezicht.

Met een busking-trip naar het Rory Gallagher festival in Ballyshannon in 2017 en een video van hun optreden die binnen een week een miljoen views kreeg, werd hun muziek al snel wereldwijd gedeeld. Dit resulteerde in een uitnodiging voor een gratis optreden in Dublin’s Whelan’s, waarna ze steeds grotere shows in Dublin gingen geven die allemaal snel waren uitverkocht. Hun eerste optreden in de UK, in The Camden Assembly, was ook al snel uitverkocht.

Na het uitbrengen van hun eerste EP “Old Songs” in 2018, brachten ze stand-alone singles uit, waaronder “Get It Right Up Ye” en “Punisher”, die datzelfde jaar nog grote favorieten bij het publiek werden. In 2019 kwam hun tweede EP “The Whole Buzz” uit en brachten ze de singles “Cúnla” en “Flaker” uit, die hun ontwikkeling als songwriter en muzikant lieten zien. Hun debuutalbum “Couldn’t Give A Rats” kwam in 2020 uit en ontving lovende kritieken.

The Scratch heeft recent hun UK/Ierse tour afgerond en zal komende zomer bijna 20 festivaldata spelen in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hun energieke akoestische riffs en opzwepende melodieën maken ze tot een van de meest opwindende akoestische acts van de wereld. Op Waterpop zullen ze zonder twijfel een onvergetelijk optreden geven en een nieuwe dimensie toevoegen aan het festival.