Algemeen

Waterpop, hét gezelligste festival voor jong en oud! Dit gratis toegankelijke festival is al 45 jaar een begrip in heel Nederland. Elk jaar staan lokale helden, maar ook grote internationale namen op de planken om het kleine plaatsje in het Westland eens flink te laten schudden. Op deze zaterdag van het jaar kun je genieten van dé muziek van nu, van heavy metal tot rock & roll, van funk en jazz tot rock en pop naar blues, bedenk het maar en wij hebben het. Aanstormend talent laat zich zien aan het grotere publiek, grote gevestigde namen bewijzen waarom zij op het podium thuis horen.

De 46e editie van Waterpop vindt plaats op vrijdag 21 juli vanaf 18:30 en zaterdag 22 juli vanaf 12:00.

Waterpop wordt gevierd in het historische Hofpark in Wateringen

Waterpop is er voor het hele gezin! Naast een vernieuwend programma biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Veel cultuur en gezelligheid dus!

Je portemonnee verloren, een telefoon gevonden of papa of mama kwijt? De medewerkers van de Informatiestand helpen je graag. De Informatiestand vind je op het midden van het festivalterrein.

Tot 2 dagen na het festival kunnen gevonden en verloren voorwerpen worden ingeleverd in het Hofpark. Contact met ons verloopt via publiciteit@waterpop.nl.

Op dinsdag worden niet opgehaalde spullen ingeleverd bij de Gemeente Westland. U kunt met hen contact opnemen indien u wat kwijt bent, of heeft gevonden.

Route

Waterpop wordt georganiseerd in het Hofpark. Dit ligt in het centrum van Wateringen tegenover de molen. Er zijn relatief weinig parkeerplaatsen in de buurt van het festivalterrein te vinden. Daarom raden wij aan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Festivalinfo

Waterpop heeft een aantal activiteiten speciaal voor de allerjongste bezoekers. Dat begint om 12.15 uur, met een optreden. De artiest wordt nog bekend gemaakt. Het veld is al open om 12:00, dus wees op tijd! Daarnaast is er een speciale kinderhoek ingericht. Op de linkerzijde van deze pagina kun je lezen welke activiteiten hier plaatsvinden. Deze kinderhoek is alleen bestemd voor kinderen en hun ouders en kan niet gezien worden als kinderopvang.

Trek in een drankje? Op het festivalterrein vind je twee drankuitgiftepunten; hier kun je onder meer fris, bier en wijn kopen. Hiervoor dien je eerst consumptiemunten te kopen bij de muntenbussen op het festivalterrein. De bonnen kosten € 2,75 per stuk. De muntenbussen zijn geopend van 12.00 tot 22.30 uur.

Er worden alleen hele munten verkocht. Eenmaal gekochte munten kunnen niet worden ingeruild. Gekochte bonnen zijn alleen geldig tijdens Waterpop 2022. Waterpop neemt geen biljetten van € 100 of meer aan.

Wanneer kun je drank halen? De grote bar is geopend van 12.00 tot 22.45, de Vijverbar is open van 14.00 tot 23.00.

Wel dorst, maar niet voldoende geld bij je? Bij beide muntenbussen kun je pinnen voor consumptiemunten. Het opnemen van (extra) geld is in beperkte mate mogelijk bij de muntenbussen. Daarnaast is er een pinautomaat bij de Rabobank aan de Heulweg (verlaat het festivalterrein en loop naar links).

Voor de lekkere trek zijn er verschillende kraampjes waar je bijvoorbeeld een patatje, gyros, pannenkoek, een vegetarische maaltijd of een broodje kunt kopen. Let wel: bij deze kraampjes kun je alleen met munten betalen.

Wil je een t-shirt van je favoriete band kopen of een sieraad voor je vriendje/vriendinnetje? Waterpop heeft een uitgebreide festivalmarkt met tientallen leuke kraampjes.

Je knie gestoten of een andere kwetsuur of kwaal? EHBO-medewerkers lopen gedurende het festival duidelijk herkenbaar over het terrein. Daarnaast is er midden op het festivalterrein een speciale EHBO-post te vinden.

Midden op het festivalterrein onder het LED-scherm (zie ook de plattegrond) is de Informatiestand van Waterpop te vinden. Hier kun je terecht voor onder meer de 18+-bandje, verloren/gevonden voorwerpen, deze festivalkrant en informatie over Vrienden van Waterpop. Ook kunnen kinderen hier meters lege drinkbekers ruilen tegen consumptiebonnen.

Een kleine of een grote boodschap? Op het festivalterrein vind je een grote toilethoek (zie plattegrond). Gebruik hiervan kost 0,50 euro per keer. De inkomsten hiervan komen ten goede aan de zeeverkenners van Kwintsheul, die tevens op vrijwillige basis de wc’s exploiteren.

Goede band gezien tijdens Waterpop? De kans bestaat dat deze band besluit t-shirts of cd’s te verkopen of handtekeningen uit te delen. Waterpop heeft hiervoor een speciale marktkraam ingericht. Deze staat naast de Informatiestand, op het midden van het festivalterrein.

Boven de informatiestand vind je een LED-scherm. De lichtkrant wordt gebruikt voor mededelingen van de organisatie. Houd ‘m dus in de gaten.

Waterpop wordt georganiseerd door de Stichting Waterpop Festival. Deze stichting telt momenteel dertien bestuursleden, allen op vrijwillige basis. Daarnaast zijn er ruim vierhonderd vrijwillige medewerkers actief tijdens Waterpop en de dagen ervoor en erna. De belangrijkste inkomsten van de Stichting Waterpop Festival worden gevormd door de verkoop van consumptiebonnen en sponsoring.

De laatste band eindigt rond 23.00 uur. De organisatie van Waterpop verzoekt je daarna het festivalterrein te verlaten. Volg hierbij de instructies van de Waterpop-medewerkers op. We hopen dat je veel plezier hebt gehad, goede bands hebt gezien en een mooie avond/dag hebt beleefd. Een veilige en rustige thuisreis, en tot ziens volgend jaar op Waterpop!

Huisregels

 • professionele film- en videoapparatuur
 • (huis-)dieren
 • slag-, stoot- en steekwapens
 • in glas, plastic of blik verpakte (alcoholische) dranken
 • harddrugs
 • handel in drugs
 • open vuur
 • flyeren en reclame maken zonder toestemming van de organisatie

De alcoholwetgeving schrijft voor dat alcoholische dranken alleen verkocht mogen worden aan mensen van 18 jaar en ouder. Hier wordt ook op gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Als de medewerkers bij de drankverkooppunten de indruk hebben dat je nog geen 18 bent, zullen ze dus weigeren je alcohol te verkopen.

Ben je wel 18 jaar maar zie je er relatief jong uit? Ga naar de Informatiestand op het midden van het festivalterrein, toon hier je identificatiebewijs en je ontvangt een bandje die aangeeft dat je inderdaad oud genoeg bent.

 • Consumptiemunten zijn te koop bij de muntenbus(sen).
 • De prijs voor een consumptiemunt vind je op de muntenbus.
 • Bij elke muntenbus kun je pinnen. Extra geld pinnen mag (beperkt).
 • Waterpop neemt geen consumptiemunten retour.
 • Biljetten van € 100 (of meer) neemt Waterpop niet aan.
 • Consumptiemunten gelden voor drank en eten.
 • Bij de verkooppunten vind je de prijslijsten voor consumpties.
 • De muntenbussen sluiten om 22.30 uur.
 • De drankverkooppunten sluiten om 22.45 uur.
 • 18+ bandjes zijn af te halen bij de infostand.

Bij het niet toestaan van fouilleren, kan toegang geweigerd worden. Waterpop heeft eigen medewerkers die toezien op de veiligheid op het festivalterrein; zij zijn duidelijk herkenbaar aan hun shirts. Deze medewerkers doen dit in samenwerking met politie, brandweer en de hulpdiensten. Alle Waterpop-bezoekers dienen hun instructies op te volgen.