Enkele spelregels

De volgende zaken mag je niet meenemen naar het festivalterrein:

 • professionele film- en videoapparatuur
 • (huis-)dieren
 • slag-, stoot- en steekwapens
 • in glas, plastic of blik verpakte (alcoholische) dranken
 • harddrugs

Daarnaast zijn de volgende zaken niet toegestaan:

 • handel in drugs
 • open vuur
 • flyeren en reclame maken zonder toestemming van de organisatie

Hoe zit het met bonnen?

 • Consumptiebonnen zijn te koop bij de bonnenbus(sen).
 • De prijs voor een consumptiebon vind je op de bonnenbus.
 • Bij elke bonnenbus kun je pinnen. Extra geld pinnen mag (beperkt).
 • Waterpop neemt geen consumptiebonnen retour.
 • Biljetten van € 100 (of meer) neemt Waterpop niet aan.
 • Consumptiebonnen gelden alleen voor drank, niet voor eten.
 • Bij de verkooppunten vind je de prijslijsten voor consumpties.
 • De bonnenbussen sluiten om 22.30 uur.
 • De drankverkooppunten sluiten om 22.45 uur.
 • 18+ bandjes zijn af te halen bij de infostand.

Bij het niet toestaan van fouilleren, kan toegang geweigerd worden. Waterpop heeft eigen medewerkers die toezien op de veiligheid op het festivalterrein; zij zijn duidelijk herkenbaar aan hun shirts. Deze medewerkers doen dit in samenwerking met politie, brandweer en de hulpdiensten. Alle Waterpop-bezoekers dienen hun instructies op te volgen.

MEER WETEN?

Alle informatie voor een top Waterpop

Zaterdag 8 augustus

Op 8 augustus gaan de poorten van het Hofpark om 12:00 open. De kinderband zal om 12.15 Waterpop aftrappen.

Van en naar Waterpop

Waterpop wordt georganiseerd in het Hofpark. Dit ligt in het centrum van Wateringen tegenover de molen. Er zijn relatief weinig parkeerplaatsen in de buurt van het festivalterrein te vinden. Daarom raadt de organisatie aan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Openbaar vervoer

Vul op 9292.nl ‘Hofpark, Wateringen’ in. De dichtstbijzijnde bushalte is op het Plein in Wateringen, op nog geen vier minuten lopen van het festivalterrein. Houd wel rekening met de vertrektijden van de laatste bus. Daarnaast kun je met tram 16 of 17 vanuit Den Haag bij de Dorpskade in Wateringen komen. Hier vandaan is het nog ongeveer 15 minuten lopen naar het Hofpark.

Vertrektijden vergeten? Bij de Infostand (op het midden van het festivalterrein) vind je hiervan een overzicht.

Fietsenstalling

Kom je op de fiets naar Waterpop? Op steenworp afstand van het veld liggen twee bewaakte fietsenstallingen, namelijk aan het Pieter van der Plasplein (links naast het festivalterrein) en op het parkeerterrein van de Rabobank (aan centrumzijde van het festivalterrein, aan de overkant van de Heulweg).

De stallingkosten bedragen 1,50 euro voor fietsen en 2,00 euro voor brommers/scooters. De fietsenstalling is geopend van 11.30 tot 00.00 uur.

Ook voor kinderen

Waterpop heeft een aantal activiteiten speciaal voor de allerjongste bezoekers. Dat begint om 12.15 uur, met een optreden van Bombastic. Het veld is al open om 12:00, dus wees op tijd! Daarnaast is er een speciale kinderhoek ingericht. Op de linkerzijde van deze pagina kun je lezen welke activiteiten hier plaatsvinden. Deze kinderhoek is alleen bestemd voor kinderen en hun ouders en kan niet gezien worden als kinderopvang.

Een drankje kopen

Trek in een drankje? Op het festivalterrein vind je twee drankuitgiftepunten; hier kun je onder meer fris, bier en wijn kopen. Hiervoor dien je eerst consumptiebonnen te kopen bij de bonnenbussen op het festivalterrein. De bonnen kosten € 2,75 per stuk. De bonnenbussen zijn geopend van 12.00 tot 22.30 uur.

Er worden alleen hele bonnen verkocht. Eenmaal gekochte bonnen kunnen niet worden ingeruild. Gekochte bonnen zijn alleen geldig tijdens Waterpop 2018. Waterpop neemt geen biljetten van € 100 of meer aan.

Wanneer kun je drank halen? De grote bar is geopend van 12.00 tot 22.45, de Vijverbar is open van 14.00 tot 23.00.

Alcoholische drank alleen voor 18+

De alcoholwetgeving schrijft voor dat alcoholische dranken alleen verkocht mogen worden aan mensen van 18 jaar en ouder. Hier wordt ook op gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Als de medewerkers bij de drankverkooppunten de indruk hebben dat je nog geen 18 bent, zullen ze dus weigeren je alcohol te verkopen.

Ben je wel 18 jaar maar zie je er relatief jong uit? Ga naar de Informatiestand op het midden van het festivalterrein, toon hier je identificatiebewijs en je ontvangt een bandje die aangeeft dat je inderdaad oud genoeg bent.

Pinnen

Wel dorst, maar niet voldoende geld bij je? Bij beide bonnenbussen kun je pinnen voor consumptiebonnen. Het opnemen van (extra) geld is in beperkte mate mogelijk bij de bonnenbussen. Daarnaast is er een pinautomaat bij de Rabobank aan de Heulweg (verlaat het festivalterrein en loop naar links).

Verloren, gevonden, verdwaald?

Je portemonnee verloren, een telefoon gevonden of papa of mama kwijt? De medewerkers van de Informatiestand helpen je graag. De Informatiestand vind je op het midden van het festivalterrein.

Lekkere trek

Voor de lekkere trek zijn er verschillende kraampjes waar je bijvoorbeeld een patatje, gyros, pannenkoek, een vegetarische maaltijd of een broodje kunt kopen. Let wel: bij deze kraampjes kun je alleen met cash geld betalen (en dus niet met de Waterpop-consumptiebonnen).

Festivalmarkt

Wil je een t-shirt van je favoriete band kopen of een sieraad voor je vriendje/vriendinnetje? Waterpop heeft een uitgebreide festivalmarkt met tientallen leuke kraampjes.

EHBO

Je knie gestoten of een andere kwetsuur of kwaal? EHBO-medewerkers lopen gedurende het festival duidelijk herkenbaar over het terrein. Daarnaast is er midden op het festivalterrein een speciale EHBO-post te vinden.

Informatiestand

Midden op het festivalterrein onder het LED-scherm (zie ook de plattegrond) is de Informatiestand van Waterpop te vinden. Hier kun je terecht voor onder meer de 18+-bandje, verloren/gevonden voorwerpen, deze festivalkrant en informatie over Vrienden van Waterpop. Ook kunnen kinderen hier meters lege drinkbekers ruilen tegen consumptiebonnen.

WC’s

Een kleine of een grote boodschap? Op het festivalterrein vind je een grote toilethoek (zie plattegrond). Gebruik hiervan kost 0,50 euro per keer. De inkomsten hiervan komen ten goede aan de zeeverkenners van Kwintsheul, die tevens op vrijwillige basis de wc’s exploiteren.

Merchandise

Goede band gezien tijdens Waterpop? De kans bestaat dat deze band besluit t-shirts of cd’s te verkopen of handtekeningen uit te delen. Waterpop heeft hiervoor een speciale marktkraam ingericht. Deze staat naast de Informatiestand, op het midden van het festivalterrein.

LED-scherm

Boven de informatiestand vind je een LED-scherm. Hierop is te lezen welke band hoe laat optreedt, maar de lichtkrant wordt ook gebruikt voor mededelingen van de organisatie. Houd ‘m dus in de gaten.

Organisatie

Waterpop wordt georganiseerd door de Stichting Waterpop Festival. Deze stichting telt momenteel dertien bestuursleden, allen op vrijwillige basis. Daarnaast zijn er ruim vierhonderd vrijwillige medewerkers actief tijdens Waterpop en de dagen ervoor en erna. De belangrijkste inkomsten van de Stichting Waterpop Festival worden gevormd door de verkoop van consumptiebonnen en sponsoring.

Na Waterpop

De laatste band eindigt rond 23.00 uur. De organisatie van Waterpop verzoekt je daarna het festivalterrein te verlaten. Volg hierbij de instructies van de Waterpop-medewerkers op. We hopen dat je veel plezier hebt gehad, goede bands hebt gezien en een mooie avond/dag hebt beleefd. Een veilige en rustige thuisreis, en tot ziens volgend jaar op Waterpop!

Disclaimer: Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.