De heerlijke stem van Blackbird laat je meevliegen naar verre oorden of een heerlijke cruise in een cabrio. Folk en soul komen samen in haar heerlijke popliedjes die al als een trein gaan. Ze is al uitgeroepen tot ‘Radio 2 Nieuwe Naam’ en haar liedjes komen al langs in meerdere Spotify lijstjes. Het zou zomaar kunnen dat je het aanstekelijke ‘Lost in the middle’ al veelvuldig langs hebt horen komen.

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd meteen stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan NancySinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, de zoektochtnaar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Songs om tijdens een mooiezomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar eenver oord te nemen, of keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op wegnaar de zee.Blackbird werd twee weken na de lancering van haar zelf geschreven debuutsingleWicked Song (mei 2017), uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam. Het nummerstond daar zeven weken op de playlist en kwam terecht in de Spotify hitlijsten als NewMusic Friday NL, Hot New Pop Tracks & de Viral 50 Netherlands.Haar tweede single Lost In The Middle stond meteen in de New Music Friday NL énFrance en werd in januari 2018 bekroond tot NPO Radio 2 Top Song en 5-sterrentrackvan Gerard Ekdom en Rob Stenders.

“Man, even een staande ovatie. Wauw, dit is echt f*cking goed!” – Gerard Ekdom“Ik vind Blackbird groots.” “Lost In The Middle is een briljant liedje.” – RobStenders“Een waanzinnige zangeres en geweldige songwriter.” “Tering, dat klinkt goedzeg.” – Douwe Bob”Een onwijs goed nummer.” “Blackbird, wat is ze goed. Altijd.” – Giel Beelen“Love the song, production, sounds… Great voice.” – Jason Orme (guitaristAlanis Morissette)