Zoals elk jaar komt er veel jong talent uit België. En die geven we ook graag een plaats op Waterpop. De heren Will en Fay maken cutting edge hiphop with a jazz like sensibility. Relaxte tunes waarbij je met je voetjes in het Wateringse gras heerlijk kunt genieten van het zonnetje. Vorig jaar tourden de heren al de Belgische festivals af, en dit jaar zijn de Hollandse festivals aan de beurt.

Belgische hiphop is tegenwoordig alive and kicking, en daar is het Antwerpse duo blackwave. het levende bewijs van. Sinds singles ‘Flow’ en vooral de catchy oorwurm ‘BIG Dreams’ de ether en online kanalen binnendrongen, kon je Will and Jay niet meer wegdenken uit het Belgische muzieklandschap van 2017. Eén miljoen (!) Spotify-streams voor die laatste track is daarvan een mooi bewijs.

Debuut-EP ‘Mic Check’ bestendigde hun revelatiestatus vervolgens alleen maar, met lovende commentaren uit zowat alle hoeken. De Morgen gaf de volle vier sterren aan het plaatje, Clash Magazine heeft het over “cutting edge hip-hop with a jazz-like sensibility.”

De hiphoppers stonden dit jaar onder meer op Pukkelpop en in Trix, verkochten de Botanique uit, installeerden zich meermaals wekenlang op 1 in De Afrekening én ging lopen met de Red Bull Elektropedia Award voor Most Promising Artist.

https://www.blackwavedot.com

https://www.facebook.com/blackwavedot/

https://www.instagram.com/blackwavedot/