Met haar zoetgevooisde stemgeluid strooit ze zoete zomerhits uit over het festivalterrein. Emma is nog jong maar al doorgebroken in heel Europa. Ze won zelfs een MIA voor Beste Solo Vrouw, de jongste winnares ooit. Volgens velen een wereldster in wording. Maar de prijzen daargelaten, met haar subtropische popsound ala Dua Lipa en Florence and the Machine zal de zon op Waterpop gegarandeerd gaan schijnen!

In haar geheel eigen universum, waar een helder wit licht heerst, betovert Emma Bale iedereen die luisteren wil. Hitsingles Run, All I Want en Worth It, samen met haar hele debuut EP ‘My World Untouched’, brachten Emma moeiteloos aan de top van de Belgische popmuziek – ondanks haar jonge leeftijd.

Nog geen achttien jaar oud, en toch werden haar tracks al meer dan 50 miljoen keer gestreamd. En schopte ze het van in het begin tot op de grootste podia over heel Europa. Begin 2017 won ze zelfs de MIA voor Beste Solo Vrouw: daarmee werd ze de jongste winnaar ooit.

Maar Emma is zoveel meer dan awards en gebroken records. Geïnspireerd door Florence Welch, Maggie Rogers en Dua Lipa, onder andere, toont ze aan dat dit vroege succes nog maar het begin is. Wij kunnen alvast niet wachten.

De nieuwe single CURACAO, werd opgenomen in ICP, door Luuk Cox en Hans Francken en werd gemixed door Neil Comber (Florence & The Machine, MIA, Aurora). Een frisse subtropische popsound is het resultaat.