Projekt Rakija een band geformeerd rond de gitarist Igor Sekulović die als oorlogsvluchteling naar Nederland is gekomen. De band combineert balkan muziek met een energieke mix van dansbare beats, exorbitante blazers en schreeuwende rock gitaar.

Daarnaast is de band ook een community van creativelingen, waarin veel meer gebeurt dan alleen muziek maken en live performen. Er worden bijzondere en excentrieke visuals ontworpen om de stijl onderscheidend en herkenbaar te maken.

 

Projekt Rakija staat bekend voor zijn energieke live show en unieke sound waarbij rock, electro, reggae en hiphop worden gemengd met balkan. Deze rauwe cross-over bende tilt hun muziek naar ongekende hoogtes en laat je de hele avond stuiteren.

Met hun eerste album ‘Welcome to the Family’, die uitkwam in 2013, heeft de band nationaal en internationaal aandacht gekregen en hebben ze gespeeld op veel grote festivals en podia, zoals Sziget (HUN), Festival Mundial (NL), Paaspop (NL), Wild Mint Music (RUS), Welcome To The Village (NL), Zwarte Cross (NL), Global (DK) en veel meer.

Links: 

www.projektrakija.com (official website)www.facebook.com/ProjektRakijawww.twitter.com/ProjektRakijawww.instagram.com/ProjektRakija