Vrijwilliger bij Waterpop

Waterpop is een vrijwilligersorganisatie met ruim 400 medewerkers. Elk jaar is het weer een hele klus om alle 400 benodigde mensen te regelen en met hen te communiceren over wie/wat/waar en hoe. Sommige medewerkers draaien al heel wat jaren mee, andere geven na een paar jaar het stokje door. Waterpop kan altijd nieuwe mensen gebruiken, dus heb je een nichtje, broer, buurvrouw of vriend die geïnteresseerd is, of wil je jezelf aanmelden? Dat kan dat via het aanmeldformulier.

Meer info over de functies vind je hieronder.

Onze medewerkers krijgen elk jaar de medewerkerskrant met leuke en belangrijke info voor medewerker. De medewerkers van vorig jaar krijgen de krant thuisgestuurd.

Functies voor vrijwilligers

We hebben altijd ‘lege’ posten die we nu nog niet kunnen voorzien. Ben jij flexibel en multi-inzetbaar? Zin in een gezellig dagje helpen op een festival? Bijvoorbeeld door bij de backstage-ingang mensen te helpen en de weg te wijzen of door het verkeer in goede banen te leiden? Geef je dan op als ‘Algemeen Medewerker’, we zullen je vast en zeker ook dit jaar weer nodig hebben.

De backstagemedewerkers zijn de gastheren en –vrouwen van het festival voor de medewerkers en artiesten. Wij zorgen voor eten, drinken en een chill-out voor de medewerkers op de dagen voorafgaand aan het festival. Op de festivaldag zelf maken we lunchpakketten voor bands en medewerkers, bieden een helpende hand in het restaurant, houden het backstageterrein netjes en overzichtelijk en helpen met op- en afbouwen van de voorzieningen op het backstageterrein. Met z’n allen zorgen we voor die gezellige sfeer waardoor iedereen zo graag backstage even bijkomt. Dus: aanmelden maar!

Help een handje mee achter één van de barren en draag bij aan de ultieme festivalsfeer. Je draait drie keer twee uur of twee keer twee uur een bardienst (tussen de bardiensten door ben je twee uur vrij) achter een bar op het festivalterrein of backstage. De vroege bargroep zorgt ervoor dat de bar klaar staat en de late bargroep ruimt de bar op (23.00 uur). Je kunt aangeven of je vroeg (11.45 uur) of laat (13.45) uur wilt beginnen, achter welke bar je wilt staan en met wie. Ook zijn we op zoek naar barmedewerkers die tot het gaatje willen gaan. Van 00.15 tot 03.00 uur is het gezellig druk bij de backstagebar en voor deze bardienst zoeken wij een aantal toppers die daar de handen uit de mouwen willen steken. Dus meld je aan, dan doen wij ons best aan al jouw wensen tegemoet te komen en maken we er met zijn allen een gezellige dag en avond van!

De bouwploeg begint dit jaar op woensdag en eindigt op de maandag na Waterpop. Op woensdag worden de meeste materialen afgeleverd en wordt het podium neergezet. Op de donderdag voor Waterpop wordt door de vrijwilligers van de bouw bergen werk verzet. Op vrijdag en zaterdag zetten zij de puntjes op de i en kan Waterpop beginnen! Direct na de sluiting van het festivalterrein beginnen de eerste opruimwerkzaamheden. Zondag wordt de rest van het festival afgebroken zodat de leveranciers maandag en dinsdag hun spullen weer op kunnen komen halen. Een greep uit de bouwactiviteiten: steigerconstructies, bruggen, elektra, festivalmarkt, sanitair, verlichting, etc. Dus sterke mannen en vrouwen, waar blijven jullie?

Op het festivalterrein kunnen Waterpopbezoekers terecht bij de medewerkers van de infostand voor al hun vragen, gevonden voorwerpen, poncho’s, het inleveren van lege bekers (die jongeren kunnen inleveren voor consumptiebonnen), etc. Voor de kleintjes is een kinderhoek ingericht met onder andere een doe-het-zelfcircus, een knutsel- en een schminkkraam. Lijkt het je leuk om de kleintjes te helpen bij hun knutselwerkjes of wil je vragen van de festivalbezoekers beantwoorden in de infostand? Geef je dan op als medewerker voor de kinderhoek of infostand.

Voor iedereen die houdt van ‘after-afterpartys’ een must! Tussen het na-ouwehoeren, eten en drinken door ruimen we met z’n allen het restafval op dat de ‘Mega Stofzuiger’ van de gemeente heeft laat liggen. Vanaf 12.00 uur zondagmiddag liggen de harken en handschoenen klaar in de hofboerderij. En vergeet niet… de afterparty’s zijn vaak erg gezellig.

Wij zoeken diehard festival- en kroeggangers! Neem tijdens je rondje langs álle leuke festivals, feestjes en evenementen dit jaar een dikke stapel Waterpop-posters en -flyers mee en promoot Waterpop. Ook dit jaar hebben we weer een fantastisch ontworpen poster en geweldige line-up die iedereen moeten enthousiasmeren een bezoekje aan ons gezellige festival te brengen. De posterplakkers nemen ieder één of meerdere dorpen/steden in de omgeving onder hun hoede en plakken de prachtige Waterpop-posters op legale plaatsen zoals (muziek)café’s, platenwinkels, andere winkels en natuurlijk bij jezelf en vrienden voor het raam. Op Waterpop wordt door enkele medewerkers de festivalkrant ook aan de brug uitgedeeld.

Als medewerker van deze werkgroep ben je betrokken bij het organiseren van de catering, festivalmarkt en regelen van sponsoring, festivalkrant (adverteerders) en overige sponsorconstructies. Lijkt het je het leuk om je commerciële vaardigheden te ontwikkelen en reclameconstructies voor meerdere jaren te bedenken, benader dan het bestuurslid commerciële zaken.

Spierballen gezocht voor de stagecrew! Als stagecrewmedewerker werk je op en rond het podium. Vrijdag help je mee met het opbouwen van de geluidsapparatuur. Tijdens het festival werk je met je eigen crew onder leiding van een stagemanager. De crew is verantwoordelijk voor een snelle opstelling van de instrumenten en na het optreden voor een even snelle afbouw. Na de laatste band breek je met je crew de geluidsapparatuur weer af.

Geen festival zonder drank en geen drank zonder… consumptiebonnen! Op het festivalterrein staan 2 verkooppunten voor consumptiebonnen. Hier ben je met maximaal zes medewerkers tegelijkertijd aan het werk. Je werkt twee uur achter elkaar en daarna heb je twee uur vrij. Je mag je alleen opgeven, maar ook als tweetal. Is wel zo gezellig!

Meedraaien met de ordedienst op Waterpop is een vak apart en tevens een heel belangrijke! De ordedienst zorgt voor een soepel verloop van het gezelligste festival van Nederland. Mede dankzij jullie en de goede samenwerking met de politie. Ook dit jaar hebben Johan en Don jou weer hard nodig.

Meld je aan!