Festival Waterpop in Wateringen staat bekend om zijn vooruitstrevende programmering. En ook op 10 augustus speelt er weer veel aanstormend talent in het Hofpark. Op de regionale band na, want die wordt op 11 mei bekend gemaakt tijdens de Waterproof finale, heeft Waterpop nu zijn laatste drie acts bekend gemaakt. Drie aanstormende talenten die je komende zomer al in Wateringen kunt zien:

Moncrieff

Onze programmeur had hem al jaren op zijn muzikale radar, maar het duurde nog even voor hij naar Nederland kwam. Deze voormalig achtergrondzanger van Adele speelt een muziekstijl die hij Neo Noir noemt. Duistere poprock met soul en bluesinvloeden met daarbij de rauwe stem van zanger Chris Beheny. En daar kun je veel van verwachten!

AVEC

Als op Waterpop de zon schijnt is het altijd heerlijk om even je schoenen uit te trekken en het gras tussen je tenen te laten kriebelen. En daar past de muziek van de Oostenrijkse AVEC prima bij! De folky singer-songwriter Mirjam Hufnagel komt met haar band haar melancholische dromerige popliedjes over het Wateringse gras laten klinken.

Peer

Ze zien eruit en klinken als een stel Londense straatschoffies, maar ze komen gewoon uit Middelburg in Zeeland. Ze slepen award na award binnen en zijn al huisband bij Concert At Sea. Ze komen nu met hun catchy britpop de grote sloot naar het Westland over.

Bandcompetitie Waterproof

Zaterdag 11 mei vindt in Poppodium Nederland 3 weer de bandcompetitie Waterproof plaats. Vier regionale bands strijden hierbij om een plek op het hoofdpodium van Waterpop. Playyard, Postfris, Garden Mum en Old Man’s Riot strijden deze avond om hun bandnaam op de poster te krijgen. De deuren van Nederland 3 gaan om 20:00 uur open en de eerste band speelt al op 20:30! Kom dus op tijd. Bovendien heeft het publiek ook invloed op de uitslag, want de publiekstemmen tellen als vijfde jurylid.